Netrix Média Streaming és videótárA Netrix média streaming szolgáltatásunk a legkorszerűbb segmented streaming technológiára épül. Egységes, magas színvonalú lehetőséget nyújtunk mind videótár kezelésére, mind élő adás online sugárzására akár számítógépen, akár okostelefonon, egyszerre több portálon is.


A szerkesztőségek számára adminfelületet és rugalmas, gyors videókihelyezési lehetőséget nyújtunk a portálokra, a felhasználók felé pedig eszközfüggetlen, azonnali lejátszást. A videó streaming platformfüggetlen, tehát minden kliens operációs rendszeren (Windows, MacOS, iPad, iPhone, Android) azonnal nézhető adást nyújt, a rendelkezésre álló sávszélességhez adaptívan igazodva. A videó kiszolgálásra kerül Flash (flv) és HTML5 videó (h.264) formátumban is, biztosítva a korszerű lejátszás lehetőségét minden felhasználó számára.


A Netrix Média streaming szolgáltatás magában foglalja a videó és audió anyagok tárolását, a streaminghez szükséges dedikált stream szerverek és szoftverek rendelkezésre bocsátását, a hardver eszközök elhelyezését, valamint a portálokba beilleszthető lejátszók biztosítását és az admin felület használatát.


A központi videótár feladata, hogy lehetővé tegye a több portált is üzemeltető cégek számára a videók egységes és egyszerű kezelését. A videó anyagok feltöltésén kívül lehetőséget biztosít a leggyakoribb videó formátumok automatikus konvertálására, valamint a interneten keresztüli továbbításhoz szükséges optimalizálásra. Az admin felület részletes metaadatolási lehetőséget is kezel, így segítséget nyújt a szerkesztőknek a tárolt videók és hanganyagok keresésében és rendszerezésében.


Sávszélesség és minőség

A Netrix encoder szervere a feltöltött videókból több formátumú verziót is készít automatikusan, különböző lejátszó eszközökre, platformokra, sávszélességekre optimalizáltan. A videók kódolása minőségalapú, így mindig a maximális lejátszási minőség érhető el adott sávszélesség korlát mellett. A sávszélesség figyelése nyomán a minőséget automatikusan, adaptiv módon állítja be a rendszer. Így a mobil nézők esetében, ha gyengébb lefedettségű területre érnek, a videó nem áll le, hanem magasabb tömörítettségű verzióval folytatódik


Admin felület

Minden videó anyaghoz a következő információk rögzítése lehetséges:Ezen metaadatok alapján videóarchívum adatbázist tárolunk, melyben az admin felület keresőfunkciói használhatóak. Az admin dashboard nézetében pedig nyomon követhetők a legfrissebb videók.


Statisztikák

A videószerver tárolja a videók lejátszásával kapcsolatos statisztikai mutatókat. Ezek a riportok az adminisztrációs felületen megtekinthetők és elemezhetők. A videók fő statisztikai mutatói jelenleg a következők:


Lejátszó skin

A portálokra beépített lejátszó grafikája áttervezhető, így egyszerre akár többféle különböző skin megjelenés hozható létre. Ez alkalmas az egyes portálok grafikájához való illesztésre, vagy akár események/szponzorációk megjelenéséhez való igazodásra is.


Skálázhatóság

A videótár és a közvetítés zavartalan, az elvárt magas minıségben való biztosításához javasoljuk a dedikált stream szerver használatát. Kifejezetten erre a célra készített és üzemeltetett elosztott rendszerű stream szervereink a portál webszervertől elválasztva kezelhetőek, a látogatószám növekedésével külön skálázhatóak.


Szolgáltatási díjak

A médiaszerver folyamatos szolgáltatásként vehető igénybe, egyszeri kiépítési költséget nem jelent. A szolgáltatás díja függ az elérni kívánt nézőszámtól, a szükséges teljesítmény és sávszélesség igénytől. Kérje bemutatónkat, ajánlatunkat!

arge