NETRIX PORTAL ENGINE CMS

Projektvezetési- és fejlesztési módszereink

A web-piacra, és különösen e piac “kirakatban” lévő alkalmazásaira, a portálokra jellemző a folyamatos fejlődés, átalakulás. Ilyen rendszerek hosszú távú fejlesztése csapatmunkát, partnerséget, rugalmas fejlesztői megközelítést kíván. Projektkezelési módszerünk lényege a megrendelői igények folyamatos, iteratív változáskövetése, és a visszacsatolások rugalmas kezelése mind tervezési, mind megvalósítási fázisban. A munka már a kezdetektől, folyamatosan az ügyfél bevonásával, partnerségi viszonyban történik, melyhez mi egy hatékony szakértői csapatot, valamint projektvezetési eszközöket, szabályokat, és kialakult technológiai keretrendszert biztosítunk. A projektfázisok sikerét értékeljük (belső teszt, külső teszt, usability teszt, projekt sikeresség) mely visszacsatolások fényében a projektet és az együttműködést folyamatosan építjük.


A projekt tervezési szakaszában a specifikáció, vagy kreatív brief alapján részletes projekttervet késztünk. A feladatok követését web-alapú projektkövető szoftverrel támogatjuk. A portál megjelenését, frontend elemeit XHTML 1.0 transitional szabvány szerint készítjük, az accessibility elvek és a szemantikus kialakítás maximális figyelembevételével.


Minden elkészült fejlesztést belső funkcionális tesztelésnek vetünk alá, a Rapid Testing módszertan szerint. A tesztet külön képzett teszter személyek végzik és adminisztrálják a fejlesztők felé. A tesztelés a specifikáció megvalósulásának ellenőrzését, tipikus felhasználói tesztesetek lefuttatását jelenti nagy számban és különböző platformokon (workflow teszt, usability teszt). Ez felderíti és kezeli az esetleg nem specifikált eseteket, elvarratlan szálakat, optimalizálási pontokat is.


A szoftverfejlesztési mérnöki munkát szigorú belső szabványok alapján végezzük, mely előírja pl. a kóddokumentáció készítését, wiki használatát, leírások készítését, egységes programozási stílust és konvenciókat, stb. A szabványok betartását folyamatosan ellenőrizzük, dedikált minőségbiztosítási munkatársak segítségével. (Code review)


arge