NETRIX PORTAL ENGINE CMS

Az on-line médiaipar legfontosabb technológiai kihívása a tartalom előállításának és elosztásának szervezése, a nap mint nap megjelenő új technológiák, készülékek és megjelenítő platformok folyamatos integrálása, a felhasználói szokások és igények változásainak lekövetése. Ehhez nyújtunk kész médiaportál-alkalmazást, amely ízlés szerint testreszabható és funkciókkal bővíthető.

A rendszer olyan új generációs, robosztus tartalom-menedzsment megoldás, mely magában foglal egy könnyen kezelhető és rugalmasan alakítható szerkesztőségi szoftvert, valamint minden hozzá tartozó portálépítési és projektkezelési folyamatot, know-how-t és terméktámogatást is.

Miért előnyös?

 • Moduláris rendszer
  A rendszer moduláris felépítésű, így a további kiegészítő szolgáltatásokat nem szükséges egyedi kifejleszteni: modulkönyvtárunkból ezek gyorsan és költséghatékonyan hozzáadhatók a weboldalhoz.
 • Skálázhatóság
  A rendszer kisebb portál esetén is gazdaságosan elindítható és tovább építhető, különböző összetett szerver architektúrán futtatható ugyanazon szoftver kiegészítésével. Az a rendszer, amely skálázható, könnyen és alacsony költséggel bővíthető.
 • Felhasználóbarát felület
  A program tartalmaz kiadványszerkesztőt, layout szerkesztőt (vizuális editor), képszerkesztőt és címoldalszerkesztő felületet is. Ezek használatához kizárólag felhasználói szintű számítógépes ismeretek szükségesek – mégis rugalmasan alakítható, átrendezhető a portál bármely oldala. A szerkesztőségnek nem kell semmilyen kiegészítő szoftvert kezelni, megvásárolni.
 • Szerkesztés robotpilótával
  A portál oldalainak szerkesztésére összetett automatizmusok és logikák építhetőek fel, melyek alapján a rendszer a tartalmakat megjeleníti, remixeli. Az automatizmusok felett minden esetben megvan a manuális szerkesztői beavatkozás lehetősége is, így lehet a szükséges elemeket „rögzíteni” az oldalon, míg más területeken a logikák által tartalom haladási utakat kialakítani.
 • Integrált közösségmenedzsment funkciók
  Rendszerünk a közösségi hálózatok felé a felhasználói aktivitás menedzselését, a tartalom és események kommunikálását is megvalósítja. (Facebook Connect, Twitter) Ez a felhasználói élmény és a közösségi marketing szempontjából alapvető eszközt nyújt, a továbbiakban pedig egyedi közösségi akciók, funkciók is felépíthetőek rá.
 • Teherbírás
  Intelligens terhelésoptimalizáció, mely jelentősen tehermentesíti a szervereket, és erőforrásokat takarít meg. A portál így akár napi több millió letöltést is képes zavartalanul kiszolgálni. A szoftver elosztott multi-frontend és backend szervereken, memóriaszervereken való üzemeltetésre is optimalizált.
 • Web admin (SSL)
  A rendszerben minden munkafolyamat weben keresztül végezhető. Így egy böngésző segítségével nem csak a felhasználók, hanem a szerkesztők, és a webmesterek is bárhonnan, bármikor, biztonságosan elérhetik a rendszert.
 • Egyszerre több portál kezelése
  Portálcsaládok, társoldalak vagy akár teljesen eltérő megjelenésű oldalak is egy rendszerben kezelhetőek. Akár több, nagy létszámú szerkesztőség is kiszolgálható teljesen elkülönített jogosultságokkal,
 • Keresőoptimalizálás (SEO) támogatás
  A rendszer tartalmaz minden, SEO szempontból lényeges technikai megoldást és munkafolyamat szinten is aktívan támogatja a tartalmak optimalizálását. Pl. beszédes URL-ek, SEO metaadatok szerkesztőségi kezelése, szemantikus megközelítéssel felépített frontend elemek.


 • Előreszerkesztés
  A megjelenési logikák és oldalszerkezetek bármikor könnyen változtathatóak, akár előre „betárazott” megjelenési összeállítások is készíthetőek. Például eseti kiemelések (breaking news) esetén az oldal egy kattintással teljesen átalakul, ugyanígy esetleg ünnepek esetére az oldalak előre megszerkeszthetőek és automatikusan élesednek.
 • Jogosultsági rendszer
  Az egyes komponensek és munkafolyamatok külön is delegálhatóak a felhasználóknak, valamint védhetőek az illetéktelen hozzáférés ellen. Így a különböző munkafázisok végzése rugalmasan elkülöníthető: teljes jogosultsági rendszer építhető ki.


 • Import/export funkciók
  A rendszer szabványos adatkapcsolati felületeivel könnyen megvalósítható az integráció más portálok, adatbázisok, vállalatirányítási rendszerek, vagy egyéb külső szoftverek felé.

Ahol már bizonyítottunk

A szoftver, és a portál-építési munkafolyamat már számos esetben bizonyította előnyeit, így ügyfeleink egy kipróbált, jól működő rendszerhez és gyakorlott technikai támogatáshoz jutnak. További részletekért kérjük, tekintse meg referencia oldalunkat.

arge